Трима шофьори са задържани в полицейски арест за управление след употреба на алкохол, съобщиха от ОДМВР – Шумен.

56-годишен мъж от град Шумен е установен да управлява след употреба на алкохол при проверка на 5 май около 20 ч.  Спрян бил водач на лек автомобил „Рено“, който се движил по панорамния път на природен парк Шуменско плато до информационен център на паметник „Създатели на българската държава“. Тестван бил с дрегер, който отчел 1,66 промила концентрация на алкохол в кръвта. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

18-годишен младеж от село Градец е установен да управлява след употреба на алкохол. Проверката от екип на РУ Велики Преслав е извършена на 6 май около 21.30 ч. Проверен бил водач на лек автомобил „Фолксваген“, който се движил по ул. „Начо Гайдов“ в град Смядово. Изяснено е, че младежът е неправоспособен водач. Тестван бил с дрегер, който отчел 1,70 промила концентрация на алкохол в кръвта. Отказал е да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

37-годишен мъж от град Шумен е установен да управлява след употреба на алкохол. Проверката от екип на пътна полиция е извършена на 7 май около 1.30 ч. Спрян бил водач на лек автомобил Тойота, който се движил по ул. „Генерал Драгомиров“. Тестван бил с дрегер, който отчел 1,80 промила концентрация на алкохол в кръвта. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име