Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

Добавките от 50 лв. за пенсионерите остават, обявиха социалният и финансовият министър Гълъб Донев и Асен Василев след първото заседание на служебното правителство.

„Мярката за българските пенсионери е насочена към хората, които са най-ударени от кризата, що се отнася до мерките за бизнеса, там работим с министъра на икономиката, с министъра на туризма, за да видим по какъв начин не само към фирмите от пострадалите сектори, но и към целия български бизнес да може да може да тръгне подкрепа от икономическата вече криза“, заяви финансовият министър Асен Василев, цитиран от БНТ.

Той помоли за от 7 до 10 дни, за да „проиграят сценариите”, след което ще бъде дадена допълнителна информация как ще бъде подкрепена икономиката.

„Обществото очаква реакция от страна на служебното правителство за това дали и доколко ще продължи социално-икономическите мерки, които са въведени с различни постановления на МС. За съжаление някои от тях бяха обезпечени само до края на май, а други – до юни. Съзнаваме колко важно е това за българските граждани. На първото заседание обсъдихме възможността за продължаване на тези мерки. Това са 60/40, 80/20, мерките, свързани с децата, които не ходят на училище и родителите, които са в неплатен отпуск, 50-те лева, които се изплащат допълнително на всички пенсионери“, посочи социалният министър Гълъб Донев.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име