Министерският съвет взе решение за освобождаване на председателя на ДАНС Димитър Георгиев и предлага на президента да издаде указ за неговото освобождаване. Това съобщи на брифинг след заседанието служебният министър-председател Стефан Янев, предаде БНТ.

„Не е трудно да дефинираме основите на тези мотиви: с поведението си този председател създаде прецедент, с което накърни престижа на службата и създаде основания, че предприема политически мотивирани действия в една деполитизирана структура, каквато е ДАНС”, допълни премиерът.

Опитваме се да освободим държавата от незаконосъобразни практики и действия. Институциите да работят в обществен интерес по спазване на законите и правилата. Ако това е обвинение, че правим нещо грешно за държавата, готов съм да поема тази отговорност, заяви още Стефан Янев.

На заседанието си днес Министерският съвет прие и постановление, с което осигури 104 милиона и 400 хиляди лева за добавка към пенсиите на всички български пенсионери. Това са 2 милиона и 88 хиляди български граждани, съобщи социалният министър Гълъб Донев.

Изплащането на добавките от 50 лв. на всички граждани, които получават пенсии, ще продължи до края на мандата на служебното правителство, подчерта министърът.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име