Двама мъже от Шумен са били задържани за  шофиране след употреба на наркотици, съобщиха от полицията. Около 20:55 часа вчера екип на пътна полиция, който осигурявал безопасността на движението в града, спрял за проверка на бул. “Симеон Велики“ водач на лек автомобил БМВ „525“ със сливенска регистрация. Зад волана бил 23-годишен шуменец. Пътните полицаи го тествали с дръг чек, който отчел положителна на амфетамин и канабис проба.

При последвал обиск в лекия автомобил униформените намерили плик с около 36 грама суха листна тревна маса, която по негови данни е „марихуана“. Иззета е, предстои да бъде изследвана лабораторно. Мъжът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

Около 06:35 часа днес екип на пътна полиция спрял за рутинна проверка на бул. “Симеон Велики“ срещу кооперативния пазар в Шумен шофьор на лек автомобил Дачия „Логан“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 45-годишен местен жител. Униформените го тествали за управление след употреба на алкохол, на наркотични вещества или техни аналози. Отчетена била положителна на амфетамин и метамфетамин проба. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в града. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име