Mаските на закрито за определени места ще отпаднат, съобщи заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов, предаде БНТ.

Облекчаването на противоепидемичните мерки е свързано с новото на заболеваемостта от COVID-19, което вече е 43 души на 100 хиляди население.

„На тази база искаме да предприемем мерки по отношение на задължителните маски в някои закрити пространства като зали за спорт, фризьорски салони, малки колективи, където всички са ваксинирани“, посочи зам.-здравният министър.

Тези хора няма да имат задължението да носят маски, може би това ще стане от понеделник, най-късно вторник, допълни той.

„Това е първата стъпка с цел да бъдем много внимателни по отношение на рисковете, които това действие би могло да донесе, а те са минимални. Трябва да нормализираме нещата и да стимулираме процеса на имунизация“, коментира Златанов.

Маските на закрито остават в големи търговски обекти, както и административни сгради за търговски обекти, където не може да се определи колко хора са ваксинирани.

Маските остават задължителни и за градския транспорт.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име