В сряда ще бъде открита нова процедура по подбор на новите служители – ние изяснихме критериите и стигнахме до разбирателство какви трябва да са те. Това обяви на пресконференция европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, която е на двудневно посещение в България.

Днес съм в София, за да се срещна с четиримата делегирани прокурори от България. Това е част от моите професионални задължения – да надзиравам дейностите във всички наши децентрализирани служби, обясни Кьовеши, цитирана от БНТ.

Тя допълни, че София не е напълно представена, тъй като липсват още шестима прокурори, които тепърва трябва да бъдат назначени, както и да бъдат определени следователи и съответните служители към Европейската прокуратура.

Кьовеши заяви, че би искала да отправи послание към българските граждани и то е следното – Европейската прокуратура не е чуждестранна институция – тя служи на европейските граждани.

Европейската прокуратура ще разследва задгранични измами, ДДС, измами, злоупотреба със средства на ЕС, финансови измами, пране на пари, корупция, обясни европейският прокурор и допълни, че тази палитра от престъпления не се разследва достатъчно.

Имаме нужда от опитни дръзки и смели прокурори. Да започнем работа в организация като нашата не е лесно. Ще работим в режим на 22 Наказателно-процесуални кодекса – начинание, което досега не е било организирано, обясни Кьовеши.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име