Зам. министърът на МВР Венцислав Катинов /вляво/ представя новия директор на ОДМВР - Шумен Владислав Мишев. Снимка ОДМВР

„Преназначаването на досегашния директор на областната дирекция на МВР не е драма за Шумен. Това е нормална дейност в нашето министерство“ – това заяви пред журналисти зам. министърът на МВР Венцислав Катинов минути след като представи пред полицаите новият началник на ОДМВР – Шумен. Както вече съобщихме, старши комисар Владислав Мишев застава начело на областната дирекция на мястото на Ялчън Расим, който остава на работа в дирекцията като началник сектор „Специални тактически действия“.

Идването на нов директор е съобразено с вижданията на МВР с оглед обстановка за свободни и прозрачни избори, каза зам. министърът и подчерта, че покрай преместването на Расим не трябва „да се правят аналогии с лоша дейност, дисциплинарно наказание или корупция“. Ние продължаваме да разчитаме на г-н Расим като служител на МВР, каза Венцислав Катинов.

В отговор на журналистически въпрос, той отново повтори, че смяната на Расим е наложена от вижданията на МВР за свободни избори. „Изборите са едно сериозно предизвикателство и с оглед на това, ние искаме да работим с екип, който е изведен от нашите виждания и съответства на исканията на обществото за свободни избори“, заяви зам. министърът на МВР.

Той коментира, че Ялчън Расим е запазен за системата на МВР и може да се върне на същото място, „в зависимост от вижданията на следващото правителство“. Ние си ценим кадрите, не сме като предишни правителства, които с лека ръка загърбиха тези кадри и ги оставиха на улицата, заяви Венцислав Катинов. Той допълни, че смяната в Шумен е последното директорско преназначаване в МВР.

По повод скандала с подслушванията на опозиционни политици по времето на предишния кабинет,  зам. министърът на МВР каза, че продължава да се работи много усилено по този скандал и работната група докладва ежедневно какво е извършено.

Очаквайте още по темата

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име