Владислав Мишев поема областната дирекция на МВР

51-годишен кадрови полицай застава начело на ОДМВР – Шумен, със задачата да осигури обстановка за свободни и прозрачни избори, която отговаря на очакванията на обществото. Владислав Мишев е в системата на МВР от 1994 г. и преди да поеме поста в Шумен е бил началник на сектор „Противодействие на контрабандата“ в Главна дирекция „Гранична полиция“.

Започнал съм ей като този полицай, казва новият шеф, и посочва униформеният служител пред вратата на РПУ – Шумен. Допълва, че е минал през различни етапи в кариерата си – и на изпълнителски, и на ръководни длъжности. От справка в МВР става ясно, че е бил шеф на сектор Криминална полиция в столичната дирекция на МВР.

На въпрос дали ще прави още промени в шуменската дирекция, Мишев заяви, че няма да има кардинални смени. „Аз съм сам, идвам сам, разчитам изцяло на хората тук, на екипа, защото досега е постигнато много, резултатите са добри“, каза новият директор. Но допълни, че няколко години е работил в дирекциите „инспекторат“ и „вътрешна сисгуронст“ и ако някой служител си позволи корупционни прояви или несъвместими с дейността на МВР, веднага ще реагира.

„Ще се запозная с организацията и ще продължа всяко едно добро нещо, което е направено“, каза Мишев по повод предстоящите избори. Но подчерта, че не по-малко важно е да се запази спокойствието и реда в региона.

Владислав Мишев и Ялчън Расим

Досегашният директор на областната дирекция Ялчън Расим заяви пред журналисти, че е успял да изпълни целите си, които си е поставил при назначаването си на поста преди 6 години „Аз оглавих дирекцията през 2015 г. и си поставих две цели – да върнем доверието на хората в нас и да подобря битовите условия на служителите. Мисля, че това го постигнах“, каза Расим. И посочи, че през последните години в дирекцията няма неразкрито тежко престъпление, а районните полицейски управления бяха ремонтирани и газифицирани.

„Това съм го постигнал благодарение на колегите си в екипа. За мен беше чест и удоволствие да работя с тях“, каза на тръгване Ялчън Расим.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име