Д-р Десислава Найденова е избрана за председател на Лекарската колегия в Шумен

На общо събрание на Районната лекарска колегия в Шумен беше избрано ново ръководство. В областната организация членуват 516 лекари, а в дружества са обхванати 356 от тях. Делегати на форума бяха 36 медици от 10 общини.

За председател на съсловната организация на лекарите в Шуменска област беше избрана д-р Десислава Найденова, началник на кардиологичното отделение в шуменската болница, която преди това беше лидер на лекарите в МБАЛ-Шумен..

Заместник-председатели на колегията са: д-р Николай Николов – хематолог; д-р Васил Василев – джипи в село Друмево; д-р Росица Страшимирова от отделението за болестите на уши, нос, гърло в МБАЛ-Шумен.

Административен секретар е д-р Йорданка Маринова от шуменската болница, която има 20-годишен опит в организационния живот на лекарската колегия.

Членове на новия управителен съвет са: д-р Румен Генов – хирург от Комплексния онкологичен център, бивш депутат от ГЕРБ; д-р Красимир Симеонов – специалист УНГ, досега лидер на лекарската колегия, с 30-годишен опит в съсловната организация на БЛС; д-р Маргарита Мартинова – началник на очното отделение в МБАЛ – Шумен, д-р Христо Димитров – Спешна помощ.

Председател на Контролната комисия е д-р Ивелина Мохтарева – лъчетерапевт от КОЦ. Членове са: д-р Светлозара Петкова от микробиологичната лаборатория на МБАЛ-Шумен; д-р Злати Зтатев – шеф на патоанатомите в МБАЛ-Шумен; д-р Грациела Василева – специализант по акушерство и гинекология в МБАЛ-Шумен, д-р Вихрен Маринов от КОЦ – Шумен.

Председател на Комисията по професионална етика стана д-р Миглена Чергова – паразитолог в Районната здравна инспекция. Членове на комисията са: д-р Хамди Авджъ – началник на неврологичното отделение в Нови пазар; д-р Парашкева Вичева – педиатър, д-р Полина Миленова – педиатър в ДКЦ; д-р Светлана Симеонова от Държавната психиатрична болница в с. Царев брод; д-р Сава Савов – невролог в поликлиниката в Шумен; д-р Али Али – специализант УНГ в шуменската болница.

Делегати за събора на БЛС през есента са 7 души: лидерът на колегията, заместник-председателите на управителния съвет и председателите на комисията по етика и на контролната комисия.

Общото събрание на шуменската лекарска колегия премина с бурни дебати по време на избора на ново ръководство, както и при отчета на старото и анализа на ковид ситуацията в страната и областта, съобщиха делегати. Все пак до 24 ч. в сряда ръководство беше избрано.

Валентина МИНЧЕВА

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име