Христо Иванов с кандидатите на Демократична България в Шумен

Истинско обновяване на България – това е, което можем да ви обещаем! Това заяви в Шумен съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, който пристигна в града, за да подкрепи кандидатите на демократичното обединение.

„Енергията на кампанията продължава да е висока, все повече хората виждат, че е дошъл моментът не само да приключим с управлението на Борисов, но и да направим дълбоки промени за оздравяване на българската държавност, така че да имаме законност и да спре това ужасно крадене, което изсмуква жизнените ни сокове“, коментира Иванов и подчерта: Това са неща, които Демократична България може да направи, защото имаме програмата, екипа и решимостта да свършим тази работа. Затова призовавам на изборите с номер 23 гласувайте за бъдещето си, гласувайте за обновяването, за истниска дълбока промяна и едно стабилно управление!, обърна се Иванов към шуменци.

Той представи водача на шуменската листа на Демократична България адв. Николай Христов: „Един млад, но вече пословичен адвокат, който води дела срещу всички свински медии. Ако все още сме на 112-то, а не на 122-ро място по свобода на словото, това се дължи и на неговата работа, защото няма нито една свинска медия, срещу която да не води дела изключително ефективно“ – така Христо Иванов представи водача на листата в Шумен. И призова за подкрепа на всички кандидати, които определи като „истински отбор на промяната“.

Такива хора – компетентни, решителни, с енергия и с експертиза трябва да влязат в парламента, където ще има изключително много работа, заяви Христо Иванов.  И допълни, че в листата има голям избор на изключителни професионалисти. Демократична България отрито призовава да се упражнява правото на преференции, защото това дава енергия, демократичност, разнообразие и в същото време екипност, защото кандидатите са хора с една кауза.

Нашата листа е чудесна и изцяло кореспондира със заявката, която даваме за съдебна реформа, подчерта водачът адв. Николай Христов. С него бяха и другите юристи от листата – адв. Полина Велчева и адв. Гюлджан Сабриева. Полина е човек, който беше с протестиращите в София и ги изваждаше от арестите, посочи водачът на листата, а Христо Иванов я определи като „изключителен човек и боец“. Всеки път, когато някой беше арестуван, аз се обаждах на Полина за информация, защото знаех, че тя е там, каза съпредседателят на Демократична България.

Николай Христов представи и вторият в листата Васил Тодоров, лидер на ДСБ в Шумен, добре познат на шуменци с политическата и гражданската си активност, общински съветник.

„Това е истински отбор на промяната! И неслучайното доверието към нас се увеличава и ще има една хубава изненада на изборите с резултата на Демократична България“, коментира Христо Иванов.

Христо Иванов с адв. Николай Христов и граждани

Адв. Николай Христов: Шумен се събужда, въпреки сянката на Държавна сигурност

„В Шумен кампанията не е много лесна, но аз съм оптимист, че и Шумен се събужда, макар че тук преобладава един страх, една скованост от стари отминали времена. Сянката на Държавна сигурност все още някак си виси над региона. Но и тук пристига вълната на промяната и се надявам шуменци да ни подкрепят“ – така водачътъ на листата Николай Христов обобщи хода на кампанията в Шумен.

По време на срещите хората му поставят два основни проблема: голямата болка на шуменци – водата, и пресата над бизнеса. „Хората казват, че не могат да дишат, малкият и средният бизнес е почти унищожен, приближените до управлението олигарси завземат всичко и не оставят място за малките предприемачи“, каза адв. Христов. И посочи, че Демократична България има в програмата си две много конкретни мерки, които ще помоогнат директно на малкия бизнес.

„Първо, предлагаме необлагаем минимум от 500 лв. върху доходите, което ще помогне и на работещите, и на работодателите. Втората мярта е вдигане прага на ДДС. Ние сме внесли законопроект за вдигане на прага на 166 000 лв., което ще помогне на малките и стартиращи бизнеси“, каза адв. Христов.

Кандидатите на Демократична България със симпатизанти в Шумен

Васил Тодоров: Шумен вече не трябва да е смятан за глухата провинция

„Остават последните най-важни дни от предизборната кампания и се обръщам към моите съграждани с апел да ни подкрепят. Да подкрепят Демократична България, защото е крайно време у нас да настъпи истинската демокрация. Омръзна ни да ни управляват псевдодемократи. Виждаме какви са резултатите от това управление, през последните два месеца непрекъснато слушаме за кражби и корупция“, коментира вторият в листата на ДБ Васил Тодоров.

Той се обърна с послание към шуменци: Ако шуменци искат Шумен да не бъде смятан за глухата провинция, нека да си изберат хора, които знаят как функционира държавата, имат опит, разпознаваеми са и могат да поемат ангажименти и да свършат работа!

По време на десетките си срещи Васил Тодоров се е убедил, че хората тук искат да живеят спокойно и сигурно, а не просто да оцеляват. „Хорага искат добър стандарт на живот, добри доходи, но и персепктиви, за да знаят, че могат да останат и да се развиват в Шумен“, обобщи Тодоров.

Адв. Полина Велчева /вдясно/

Адв. Полина Велчева: В Шумен се усеща промяна

В Шумен се усеща промяна, беше категорична адв. Полина Велчева, трета в листата на Демократична България. „При срещите хората проявяват все по-голяма активност,  започнаха да се интересуват как се гласува машинно“, казва адв. Велчева, която е родена в Нови пазар.

В предизборните срещи тя се е убедила, че хората искат промяна, макар че в по малките градове все още има един страх от неизвестното и от „това, което идва от столицата“. След 4 април обаче хората започнаха да се оотпускат и виждат, че няма проблеми, ако гласуват по съвест, а не по задължение, коментира адв. Велчева

адв. Гюлджан Сабриева: Хората очакват от нас откритост и прозрачност

Вече се усеща промяна в нагласите на хората, при разговори и срещи те изразяват готовност за ново управление и това ще бъде осъзнат избор – така адв. Гюлджан Сабриева коментира хода на предизборната кампания. Тя обясни, че избирателите очакват от Демократична България откритост и прозрачност в управлението.

„На всички ни е ясно какво беше досегашното управление, през последните два месеца лъсна грозното му лице. Надявам се след изборите да има наистина промяна в начина на управление, всички искат и очакват това“, каза адв. Сабриева.

Пресцентър Демократична България

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име