Скрийншот от видеоматериала в Свободна Европа

Печално известното козлевско село Вълнари стигна и до прокуратурата, която беше сезирана от водача на листата на „Българско лято“ Йордан Йорданов по повод репортажа на Генка Шикерова в Свободна Европа. Под заглавие „Кметът, хлябът, ножът. Корпоративната зависимост в едно село“ Генка Шикерова показва интервюта с местни жители, които се оплакват от нарушаване на политическите им права.

Селото стана известно на последните избори на 4 април, когато от 401 бюлетини, подадени за ГЕРБ, 400 бяха с преференции за втория в листата Илтер Бейзатов, син на бившия шеф на Паламара Бейзат Яхя. За случая писахме още след изборите на 4 април, но досега нямаше реакции от нито една инстанция. Повече вижте тук

Доскоро село Вълнари беше бастион на ДПС, сега е бастион на ГЕРБ, установява и Генка Шикерова. Във видеоматериала, излъчен в Свободна Европа, жители на селото твърдят, че кметът ги кара да гласуват за определен кандидат, без да уточняват дали става въпрос за кмета на селото, или за общинския кмет. Други жители пък казват, че не получават пълното възнаграждение от работата по програми, защото парите им се теглят от дебитните им карти от лица, контролирани от кмета на общината Ешреф Реджеб.

След като Йордан Йорданов е сезирал Окръжната прокуратура в Шумен за изнесените в репортажа закононарушения, днес окръжният прокурор Маргарита Георгиева е изпратила преписката по случая в Районната прокуратура, която е компетентна да разглежда нарушаването на политически права.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име