Над 320 служители от структурните звена на МВР ще осигуряват охраната на изборните секции, обществения ред, реагирането на сигнали, охраната на изборните материали и пожарната безопасност в Шуменска област преди началото на изборите за Народно събрание и до края на изборния ден на 11 юли. 

От тях над 220 са служители от ОДМВР –  Шумен, 40 са служителите на ГД ЖСОБТ и над 60 са от РДПБЗН – Шумен.  На разположение в областната дирекция в Шумен са мобилни групи. Във всяка група са включени разследващи полицаи, служители на охранителна полиция и криминалисти. Подвижните групи ще следят ще следят за спокойствието на гражданите и за недопускане на нарушаване на обществения ред на територията на цялата област. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс.

В Областната дирекция на МВР в Шумен и районните управления в Шумен, Велики Преслав, Нови пазар и Каолиново са сформирани оперативни щабове, които са в постоянна връзка с Районната избирателна комисия, областната и общинските администрации, както и с всички институции на регионално ниво, които са ангажирани в изборния процес.

По време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи опасни предмети, предупреждават от областната дирекция.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име