Окръжната прокуратура в Търговище ръководи досъдебно производство във връзка с пътен инцидент, при който са загинали двама 15-годишни младежи от село Априлово, община Попово.

Инцидентът е станал през нощта на 15 срещу 16 юли, малко преди полунощ на пътя между селата Априлово и Марчино. Лек автомобил, управляван от 15-годишен неправоспособен младеж, в който са пътували още четирима непълнолетни, е катастрофирал.

В резултат на пътно-транспортното произшествие на място са загинали водачът и още едно момче на 15 години. ранени са и останалите трима в колата – две от момчетата, на 14 години, са получили фрактури на долни крайници, а едното има фрактура и на таза.

Според първоначалната информация, младежът, управлявал автомобила, сам е взел ключовете за колата, съобщиха от Апелативна прокуратура.

Работата по разследването продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до възникване на инцидента.

Предстои да бъдат направени редица експертизи, включително и за употреба на алкохол и/или наркотични вещества на всички лица от лекия автомобил.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име