Тошко Йорданов, ИТН. Скрийншот

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ отново ще представи свое готово правителство, без консултации с другите политически сили. Това заяви днес заместник-председателят на партията Тошко Йорданов. „Ние отново ще представим свой проект за кабинет, който ако бъде подкрепен, ще влезе в длъжност, но ако не бъде подкрепен, се отива отново към предсрочни парламентарни избори“, заяви той.

„В момента не преговаряме с никого. Ние решихме да поемем тази отговорност сами“, заяви Йорданов по повод състава на правителството. Присъстващият на брифинга Филип Станев допълни, че е безумно да се влиза в предварителни разговори с политически субекти кой да бъде министър.

На въпрос кога ще бъде представено правителството с нов премиер и актуализиран състав, Йорданов каза: „Когато му дойде времето“. Той не отговори кои министри от първият състав ще бъдат сменени и кой ще бъде предложен за премиер на мястото на Николай Василев.

В понеделник Слави Трифонов обяви състав на правителство с премиер Николай Василев, но проектът за кабинет не получи подкрепа от останалите политически сили заради различни приоритети и заради персоналния състав на правителството. В социалните мрежи пък тръгна петиция срещу кандидатурата на Станислава Армутлиева за министър на културата, която вчера обяви, че няма да приеме поста. Във вторник лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов обобщи ситуацията с думите: „шокиращо предложение за много хора и като начин на действие, и като съдържание, и като персонален състав“.

„Ако не получим подкрепа за нашия кабинет от двете протестни партии /Демократична България и Изправи се! Мутри вън!/, значи нямаме техната подкрепа. Тогава, ако следващият мандат отиде при тях, да търсят подкрепа от Карадайъ, Нинова или Борисов“, обяви Тошко Йорданов. Така той даде да се разбере, че ако не бъде избрано правителството на ИТН, най-вероятно се отива към нови предсрочни избори.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име