Снимка ОДМВР

Шофьор на лек автомобил Пежо 307 и неговата спътничка са загинали на място при днешната тежка катастрофа между шуменските села Черенча и Градище. Други трима души са откарани в болницата, съобщиха от ОДМВР.

Сигналът за инцидента е получен днес в 12.55 ч. в дежурната част на ОДМВР – Шумен. Според информацията, след катастрофа товарен автомобил е препречил пътя между селата Черенча и Градище. Към мястото незабавно са насочени екипи на Пътна полиция, на Спешна помощ и на пожарната. Установено е, че произшествието е възникнало между два леки и товарен автомобил. Челно са се ударили ТИР и лек автомобил, а след това в тях се е блъснала трета кола.

На място са загинали водачът и пътничка от Пежото, което е с шуменска регистрация. В болницата за оказване на медицинска помощ са откарани мъж и жена, пътували в другата кола с търновска регистрация и водачът на товарния атомобил. Екипи на пожарната са оказали съдействие за изваждане на пострадалите.

Водачът на влекача, 66-годишен от врачанското село Кунино, е с фрактура на десен крак. 63-годишният водач на лекия автомобил Хюндай с великотърновска регистрация е с фрактура на лява ръка, 60-годишната му съпруга е с фрактура на дясна ключица и лява ръка.

До приключване на огледа и разчистване на пътните платна движението в участъка е спряно. Пътуващите се насочват по обходен маршрут: пътен възел Белокопитово – път І-2 – път ІІ-51 Лозница – път ІІ-49 Търговище и обратно. Създадена е и организация на територията на област Търговище – пътуващите в посока Шумен биват отклонявани на разклона Буховци.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име