Йордан Йорданов

Кой и колко години след ерата на ГЕРБ ще изплаща асфалтовите заеми на шуменския кмет? Този въпрос поставя в социалните мрежи екоактивистът Йордан Йорданов, който е и координатор на ПП „Българско лято“, по повод обявеното намерение за увеличаване на размера на общинския заем на 31 милиона лева.

Ето и позицията на Йордан Йорданов, изразена пред сайта Радиан.бг:

„31.5 милиона заем за улици, тоест за асфалт. Вероятно се ражда новият „асфалт паша“. Как и за колко време ще се върнат тези пари? Колко години след ерата на ГЕРБ в Шумен ще плащаме асфалтовите заеми на ГЕРБ и кмета? Защо ще се асфалтират пак улиците по ИСПА, след като предният заем на Костов беше пак за тези улици? Явно изпълнението на ИСПА „куца“ и дава дефекти! Защо кметът не е дал изпълнителите на прокурор, а услужливо им освободи гаранцията от 960 000 лв. и общината извършваше ремонти за наша сметка на пропаданията след ИСПА? Дават ли си сметка, че след такъв заем с редовните оправдания на кмета „няма пари“ ще изгонят и малкото останали млади шуменци? Оправданието „няма пари“ обаче не важи за общинските дружества, които годишно „гълтат“ по 5 милиона, като всяко от тях има раздут щат и „наши калинки“. Ако тези пари бяха насочени към Шумен и за Шумен, сега нямаше нужда въобще да се обсъжда подобен заем, но уви, „калинките“ са важни, по-важни от Шумен“.

„По-добре да изчакаме две години и нови хора да определят бъдещето на града, защото „асфалтовата болест“ на кмета ще затрие Шумен“, коментира в заключение Йордан Йорданов.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име