21-годишен жител на Велики Преслав е задържан в полицията, след като бил засечен да шофира след употреба на наркотични вещества. Негов съгражданин, пътник в автомобила, също е задържан за притежание на наркотични вещества, съобщиха от ОДМВР.

Проверката е била извършена около 21.10 ч. на 26 юли на ул. “Борис Спиров“ във Велики Преслав. Спрян бил водач на лек автомобил Ситроен с шуменска регистрация, управляван от 21-годишен местен жител. Тестван е за употреба на наркотични вещества или техни аналози, като била отчетена положителна на канабис проба. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано бързо производство. Задържан за притежание на наркотични вещества е и 29-годишен мъж от Велики Преслав, пътник в автомобила. По време на проверката в него било намерено пакетче с около половин грам суха тревиста маса, която по негови данни е „ чай за пушене“. Иззета е, предстои да бъде изследвана лабораторно. За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

За наркотици е задържан и мъж от Шумен. Малко преди 15 ч. вчера в дежурната част на РУ-Шумен е приет сигнал за семеен скандал. Към ул. “Петър Парчевич“ за изясняване на ситуацията е насочен полицейски екип. Пред униформените 25-годишна жена казала, че са се скарали със съпруга си и че в него има наркотични вещества. В хода на извършената проверка е намерен плик с около един грам бяло вещество, за което 32-годишният мъж казал, че е негов и че е амфетамин. Предстои иззетото вещество да бъде изследвано лабораторно. 32-годишният шуменец е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК  е образувано досъдебно производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име