52-годишен мъж от Шумен и 48-годишната му съпруга са загинали при тежката катастрофа на пътя Търговище – Шумен вчера следобед, съобщиха от ОДМВР.

Произшествието е възникнало около 12.40 ч. 52-годишният шуменец, който бил зад волана на лек автомобил Пежо 307 с шуменска регистрация, се движил в посока към Шумен. Навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в идващия тежкотоварен влекач с прикачено полуремерке Рено „Премиум“.

След удара Пежото се завъртяло на пътното платно и ударило движещия се след него лек автомобил Хюндай „Лантра“ с великотърновска регистрация.

Водачът и пътничката в Пежото са загинали на място. Спасителни екипи на РДПБЗН – Шумен са оказали съдействие и са помогнали на пострадалите от Хюндая да бъдат качени в линейка. Изваден от шуменските огнеборци е и водачът на тежкотоварния автомобил, който бил в кабината на автомобила в силен шок, с контузии. Откаран е с друг екип на ЦСМП в шуменската болница. 

66-годишеният мъж от врачанското село Кунино, който управлявал влекача, водачът на Хюндая – 63-годишен мъж и съпругата му на 60 години са настанени за лечение в болничното заведение с различни фрактури и контузии, без опасност за живота. 

Пътното платно е освободено от катастрофиралите леки и товарен автомобили, почистено и обезопасено, и около 19 ч. снощи движението е възстановено. 

По случая е образувано досъдебно производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име