Второто издание на фолклорния фестивал „Шумла“ ще се проведе в дните от 3 до 5 септември на поляните край паметника „Създатели на българската държава“. В него могат да участват певчески групи, народни хорове, солисти, танцови състави, клубове за народни танци, фолклорни ансамбли и инструменталисти.

Програмата в трите фестивални дни отново ще предложи на шуменци и гостите на града много приятни емоции и преживявания сред природата на Шуменското плато. В нея  ще се включат изпълнители и участници от цялата страна. Предвидена е и съпътстваща изложба „Кулинарно пътуване във времето“, а публиката ще има възможност да опита вкуса на традиционни български ястия, на разнообразни храни и продукти. Представяне на старинни занаяти и носии от различни фолклорни области на страната, пресъздаване на местни народни обичаи, игри за деца и ателие за изработване на кукли от зеленчуци са само част от акцентите в програмата.

Организатори на фолклорния фестивал са Община Шумен и Териториалното дружество към Съюза на музикалните и танцовите дейци в Шумен.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име