Жанета Панайотова и Ангел Дерменджиев подписват договора за ремонта в Нови пазар. Сн. ВиК-Шумен

ВиК – Шумен подписа договор за рехабилитация и реконструкция на част от водопроводната и канализационната инфраструктура в Нови пазар на стойност 1,681 млн. лв. По проекта ще бъдат подменени 982 метра водопровод и 487 метра канализация.

Срокът за завършване на дейностите е 696 календарни дни, съобщиха от пресцентъра на водното дружество. Изпълнител е фирма „Пътстрой–Варна“ ЕООД, която ще реализира проекта по две обособени позиции.

Позиция 1 включва работно проектиране, строителство, доставка на оборудване и материали и авторски надзор на обект: Рехабилитация и реконструкция на техническата инфраструктура за водоснабдяване на гр. Нови пазар. Договорът по тази обособена позиция е на стойност 1,380 млн. лв. с ДДС и е предвидено да бъде изпълнен за 696 календарни дни. В обхвата на работите е включен основен ремонт на довеждащ водопровод от НВ 3000 до гр. Нови пазар, като проектното решение предвижда подмяна на участък от 982 метра от него с висококачествени тръби от полиетилен висока плътност.

Позиция 2 включва работно проектиране, строителство, доставка на оборудване и материали и авторски надзор на обект: Ново изграждане на част от канализационна мрежа на територията на гр. Нови пазар и рехабилитация и реконструкция на техническа инфраструктура за канализация и пречистване на гр. Нови пазар. Договорът за тази обособена позиция е на стойност 301 428 лв. с ДДС и е предвидено да бъде изпълнен за 522 календарни дни. В обхвата на работите е включена реконструкция на преливник No 6 на главен отвеждащ канал и канализация с дължина 487 метра, които ще бъдат изпълнени със съвременни висококачествени материали.

От страна на ВиК–Шумен договорите по двете обособени позиции бяха подписани от Жанета Панайотова, управител на ВиК – Шумен, а от страна на „ Пътстрой – Варна“ – Ангел Дерменджиев.

Този проект е част от Интегрирания проект за подобряване на водния сектор на територията, обслужвана от ВиК–Шумен и се финансира по Оперативна програма „Околна среда 2014–2020 г.“, със съфинансиране от Кохезионния фонд на ЕС и държавата.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име