437 деца ще получат в първия учебен ден „Приказки за първолака”.

Всички детски градини и училища на територията на община Разград са готови за стартиране на учебната 2021/2022 година. Взети са необходимите мерки за ограничаване рисковете от разпространение на  COVID -19, като са осигурени дезинфектанти, топла вода, изготвени са графици за приемане на децата в детските градини, създадени са вътрешни правила за намаляването на рисковете от инфекция. Осигурени са с медицински специалисти.

Преди започването на новата учебна година ремонтите във всички образователни институции в община Разград са приключили, с изключение на дейностите в ПГ по икономика „Робер Шуман“ и в Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“.

Децата от ДГ „Здравец“, с. Гецово ще започнат учебната година при подобрени условия в занималните, спалните и санитарните помещения – подменена дограма и осветление, новообзаведено и ремонтирано спално помещение. През лятото ремонтни дейности са извършени и в детските градини в с. Благоево, с. Мортагоново, с. Стражец, с. Киченица и с. Дянково. Във всички детски градини съоръженията за игра за децата и дворовете са освежени. Община Разград подпомогна ремонта на една класна стая в ОУ„Отец Паисий“, с. Дянково, в която е положен нов ламинат.

По повод първия учебен ден, подарък със специално послание от кмета на Община Разград Денчо Бояджиев ще получат всичките 437 първокласници, които утре ще прекрачат за пръв път училищния праг. Книжката „Приказки за първолака” ще ги чака на чина в първата им класна стая. Изданието включва приказки, включени в учебното съдържание: „Дядо и ряпа”, „Тримата братя и златната ябълка”, „Сливи за смет”, „Хитър Петър и гостилничарят” и „Червената шапчица”.

Тазгодишните първокласници са с 43 повече от миналогодишните. Общият брой на учениците в общината е 5843, преди година са били 5809. 4451 учат в общински училища, а 1392 – в държавни. В професионалните и профилирани гимназия, които са 8 на брой, учат 2667 ученика, възпитаниците на петте основни училища в Разград, СУ”Христо Ботев” и Спортното училище са общо 2665, а на шестте училища в по-малките населени места са 511. В 20-те детски градини на територията на община Разград се обучават 1495 деца.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име