ОДМВР – Шумен започна инициатива по пътна безопасност, насочена към най-малките участници в движението. Мотото на кампанията е „Спри, огледай се и премини, безопасно до училище и до дома стигни“, съобщиха от областната дирекция

За разлика от други години, когато насоките са били към водачите, тази кампания е насочена изцяло към децата. Идеята е да изучват правилата сами и с подкрепата на своите родители да ги прилагат до училище и вкъщи. Работата с деца от предходни инициативи показва, че след активна дейност с тях, правилата се запомнят и се спазват, коментират от полицията. При най-малките участници в пътното движение трябва да се формират знанията, че правилата са полезни и като ги прилагат, стават отговорни на пътя.

Всички първокласници в областта ще получат занимателни въртящи „спинъри“, отпечатани със съдействието на фирма „Алкомет“. Те съдържат познати от уроците по безопасност в детската градина стихчета. Подредени са по цвят и при правилно подреждане могат да бъдат прочетени кратки правила за правилно придвижване до и от училище.

„Спазваме традицията и продължаваме да работим по подобряване на безопасността по пътищата, опазване на живота и здравето на жителите на областта. Приоритетно ще работим с децата, защото това, на което ги научим днес, ще може да приложат утре. Бих искал да пожелая от мое име и от името на ръководството на областната дирекция на всички първокласници да бъдат здрави. Да бъде успешна учебната година за всички ученици, и заедно да споделим отговорността за тяхната безопасност“, пожела директорът на ОДМВР – Шумен ст. комисар Георги Гендов.

„Вярвам, че когато приключи учебната година, първокласниците освен, че ще могат да четат сами правилата, ще са ги научили добре. Сигурни сме, че осъществяват контрол и над родителите си по време на движение. Няма родител, който да не чуе посланията от детето си. Затова вярваме, че именно децата ще бъдат коректив за поведението на пътя на своите родители – за внимателно шофиране, за поставяне на колан, за превозване на децата в обезопасителни системи“, обобщи комисар Йордан Дундаков от ОДМВР- Шумен.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име