Областният управител на Шумен Валентин Александров проведе консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия за предстоящите избори за президент и вицепрезидент на Република България и за народни представители, които ще се проведат на 14 ноември. В консултациите участваха представители на ПП „Има такъв народ“, Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Коалиция „БСП за България“, Коалиция „Демократична България-обединение“, ПП „ДПС“ и Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“.

Съставът на комисиите за райони с до 9 мандата, какъвто е и 30-ти Шуменски избирателен район, е от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, като разпределението между партиите и коалициите е следното: Има такъв народ – 3 членове; ГЕРБ-СДС – 3 членове, БСП за България – 2 членове; Демократична България – 2 членове; ДПС – 2 членове; Изправи се! Мутри вън! – 1 член. Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

По време на консултациите бяха направени две предложения за председател на РИК – ПП „Има такъв народ“ предложи за поста Веселина Маринова, а ГЕРБ-СДС предложи Василина Кънчева.

Бяха направени три предложения за заместник-председател на комисията – БСП за България предложи Мариела Великова, Демократична България предложи Мария Василева и коалиция „Изправи се!Мутри вън!“ – Деян Станев.

За секретар на РИК-Шумен предложението беше едно – от ДПС предложиха Ахмед Джамбазов.

За членове на РИК-Шумен предложенията са: от партия „Има такъв народ“ – Виолина Йорданова и Димитър Димитров, от ГЕРБ-СДС – Севдалина Герджикова и Карен Гарабедян, от БСП за България – Борислав Георгиев, от ДПС – Хатидже Исуф и от Демократична България – Пламен Петров.

Областният управител ще представи в ЦИК протокол от проведените консултации и предложенията на партиите и коалициите. Със свое решение ЦИК ще назначи състава на РИК – Шумен за предстоящите избори.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име