Бившите министри от служебното правителство Кирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект. Името на новата формация е „Продължаваме промяната“.

Василев заяви, че в момента са в процес на разговор със 7-8 партии за мандатоносител и вероятно ще ги сложат в коалиция с името „Продължаваме промяната“. Той отрече партия МИР да е сред тях и посочи, че партиите все още не са избрани.

„Всички знаете, че в последните 4 месеца започнахме промяната и имахме конкретни и ясни цели. Цел 1 – да спрем корупцията и кражбата, добър пример беше ББР. Цел 2 – да освободим малкия и среден бизнес да работи спокойно. Стигнахме до 10% растеж и благодарение на приоритетите на НАП фокусът вече не бяха малки магазини, а големите фирми с големите обществени поръчки. Приоритет 3 – да привлечем високотехнологични инвестиции. Видяхте, че само за 4 месеца привлякохме голям завод за електроавтомобили в Ловеч. Приоритет 4 – когато се събере това благоденствие да се разпредели по-справедливо. Бюджетът показа точно това – когато можем и да намалим дефицита и да разпределим средствата сред пенсионери, хората от здравеопазването и образованието. Вие ни познавате. Тук не включваме нищо ново, искаме тези 4 месеца да ги продължим в следващите 4 години“, каза Петков, цитиран от БНТ.

Според Петков, не е важно дали си ляв или десен, а дали си почтен. Такива били и критериите за хората, които влизат в политическия проект. Те трябва да имат добра кариера извън политиката, да не са били в повече от една партия, да нямат скандали, които не могат да се проверят. Всеки член ще подпише и договор за почтеност, с който ще гарантира, че няма скрити финанси.

По думите на Василев данъците в България са достатъчно високи и няма нужда да се пипат. „Има достатъчно постъпления в хазната, особено ако НАП отиде при големите фирми и си ги събере. Има достатъчно постъпления, за да имаме нормално образование, нормално здравеопазване, да се погрижим за  възрастните хора и да си направим нормална инфраструктура. Въпросът е, че всички контролни механизми са изключени. Няма контрол как се разходват парите. Ако започнем да плащаме истинската стойност и започнем да искаме истинското качеството, ще имаме една изключително богата и процъфтяваща държава:, коментира Василев.

На въпрос кой е кандидатът им за президент, те посочиха, че ще подкрепят Румен Радев.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име