Бившите министри Кирил Петков и Асен Василев ще се явят на парламентарните избори на 14 ноември в коалиция с партиите „Волт“ и „Средно европейска класа“. Коалицията ще носи името „Продължаваме промяната“, съобщи пресцентърът на новата политическа сила снощи.

Петков и Василев нямат технологично време да учредят собствена партия за тези избори, затова водеха разговори с малки политически партии да използват техните регистрации, като условието е „да не искат пари и места в листите“.

Партия „Волт“ е създадена през 2018 г. от Настимир Ананиев, бивш депутат от Реформаторския блок, който до миналата седмица беше част от коалицията „Изправи се.БГ! Ние идваме!“. Партията е част от общоевропейско движение „Волт Европа“. Ананиев заяви пред БНТ, че не са поставяли никакви условия пред Петков и Василев, за да им предоставят регистрацията си.

Другият мандатоносител – партия „Средна европейска класа“, е създадена в Бургас през 2007 г. В момента има общински съветници, като най-силното присъствие е в Бургас, където е трета политическа сила. Начело на партия е Константин Бачийски, който поставя началото на протестите срещу беззаконията в парк „Росенец“, се казва в прессъобщението. Партията участва в различни коалиции на национални избори, включително с ВМРО.

Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на „Продължаваме Промяната“ и са готови да спазват заложените в споразумението принципи.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име