Скритият знак сред клоните на дървото указва как трябва да се паркира, само че нито един шофьор не може да го забележи. Сн. Радиан.бг

Полицията започна засилен контрол за начина на паркиране по бул. “Симеон Велики“ в Шумен в района на ДКЦ 1 и ДСК, където шофьорите масово спират косо на булеварда. Полицията обаче предупреждава, че това е нарушение и по закон трябва да се паркира успоредно на оста на пътя.

До момента практиката показва, че водачите в повечето случаи спират косо и така се създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия. От днес екипи на пътна полиция предупреждават водачите. Приоритетно се работи в участъка от кръстовище с ул. “Васил Друмев“ до кръстовище с ул. “Климент Охридски“ заради затруднения достъп до ДКЦ и струпването на автомобили пред търговските обекти от другата страна на пътното платно.

Полицейски патрули предупреждават за неправилното паркиране на булеварда

„Сега всички паркират на булеварда косо, под ъгъл от 45 градуса, а този начин е много опасен, защото ограничава видимостта при излизане назад и създава предпоставки за пътни произшествия“, предупреди инспектор Миронов от ОДМВР – Шумен. И подчерта, че всички водачи трябва да паркират най-вдясно, успоредно на оста на пътя по посоката на движение. „Нека шофьорите да се съобразяват с това правило, защото искаме да опазим техния живот и здраве“, призова инсп. Миронов.

Днес и утре полицаите само предуупреждават, но от четвъртък ще започнат да налагат санкции за неправилоно паркиране на булеварда. Попитахме как е указан начинът на паркиране, а от пътния патрул отговориха, че пред паркоместата има поставена табела и шофьорите трябва да се съобразяват с пътния знак.

И започнахме да търсим табелата. Оказа се трудна задача, защото тя е скрита сред клоните на едно дърво и изобщо не се забелязва нито от шофьори, нито от пешеходци. Освен ако не знаеш къде да я търсиш. На наш въпрос за скрития знак, от полицията обясниха, че поддържането на знаците е работа на община Шумен.

Този знак, скрит сред клоните на дървото, трябва да показва на шофьорите как да паракират. Сн. Радиан.бг

Което означава, че преди да глобява гражданите, полицията ще трябва да глоби общината, защото не е поставила указателната табела на видимо място.

Иначе днешният 21 септември е обявен от министъра на МВР за ден без загинали по пътя, затова в целия регион има засилено полицейско присъствие.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име