Районна прокуратура – Варна предаде на съд 34-годишната Е.С. от Омуртаг – собственик на магазин за продажба на обувки, чанти и други стоки. Жената била привлечена като обвиняема за това, че продавала стоки на световни модни марки, без съгласието на притежателите на изключителните права на същите – престъпление по чл.172б, ал.2, пр.2 във връзка с ал.1 от НК.

При извършена проверка в магазина на Е.С., разположен във Варна, било установено, че обвиняемата предлага за продажба в търговския си обект артикули, носещи знаците на запазени марки на чуждестранни дружества. Констатирано било, че собственици на тези марки под никаква форма не били предоставили своето съгласие на собственичката на търговското дружество за това, притежаваните от тях търговски марки да бъдат използвани по какъвто и да е начин в търговската й дейност.

Извършени били действия по претърсване и изземване на наличната стока, като общата стойност на обувките и аксесоарите, иззети от магазина, била 89 891,87 лева.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде призната за виновна Я.Х. може да получи наказание „лишаване от свобода“ от пет до осем години и глоба от пет до осем хиляди лева.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име