Ивайло Петров. Снимка Фейсбук

Д-р Ивайло Петров е написал официално писмо, с което се отказва от отличието „Лекар на годината”, присъдено му от Управителния съвет на Районната лекарска колегия. За отказа съобщи самият той на страницата си във Фейсбук.

„Управителният съвет на Районната лекарска колегия на Български лекарски съюз, в края на една трудна година, сложи името ми до достойни лекари от Шумен във връзка с наградите „Лекар на годината – 2021“.  Не мога да приема наградата! Не мога да приема мотивите им за мен!  Включването ми в тези награди за 2021 година

е стратегически неправилно, спрямо активно работещите колеги, не е честно, спрямо младите шуменски лекари – специализанти, които буквално изнесоха Covid кризата на плещите си и е продукт на една (според мен!) сбъркана процедура, което опорочава смисъла на такъв тип награди”, посочва д-р Ивайо Петров.

Припомняме, че управителният съвет на колегията реши да бъдат връчени извънредно две награди за Деня на българския лекар, който е на 19 октомври. Това е рожденият ден на д-р Ивайло Петров, който до началото на тази година беше началник на неврологичното отделение в МБАЛ-Шумен. Предвиждаше се той да бъде отличен като активист на БЛС, който активно работи за повишаване престижа на лекарската професия. Повече за номинациите за „Лекар на годината” в Шумен може да прочетете тук.

Д-р Петров направи първата тромболиза в Шумен с препарата „Актилизе” в началото на юни 2009 година. Стартира с невролозите „План екшън за инсултите” в Шумен през 2010 година. През октомври 2016 година се проведе първата национална среща на невролозите – начало на международния проект „Angels” и  университетските преподаватели отличиха д-р Ивайло Петров лично за принос в модерното лечение на инсултите. От 2004 г. организира съвместно с Дружеството на невролозите в Шумен „Collegium praxis neurologicae“ – форум на невролозите „Шумен и приятели“. Сега неврологът е председател на постоянната здравна комисия в общинския съвет на Шумен.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име