Адв. Полина Велчева. Сн. Радиан.бг

Известната адвокатка Полина Велчева, един от основните защитници на протестиращите от миналото лято, повежда депутатската листа на Демократична България в Шумен.

След нея в листата са Васил Тодоров, Анета Георгиева, Димитър Милчев, Кръстю Баев и Костадин Деянов.

Полина Велчева е родена в Нови пазар, омъжена с две деца – момиче на 11 г. и момче на 5 г.  Има собствено адвокатско дружество „Велчева и партньори“ в София. Заминава се с наказателно и административно право. Продължава да води делата на протестиращите в София за неправомерни арести и полицейско насилие.

Тя е адвокат по делото за полицейско насилие и на 22-годишния Евгени Марчев, студент по право в Хага, който беше малтретиран от униформени служители на 10 юли 2020 г. Тогава Марчев, заедно с други младежи, беше бит и влачен от полицаи под колоните на Министерски съвет, а кадри на бруталното насилие, заснети от очевидци, бяха пуснати в социалните мрежи и предизвикаха огромно обществено недоволство.

На изборите на 11 юли Полина Велчева беше трета в шуменската листа на Демократична България

Коментари

коментар

3 КОМЕНТАРИ

  1. Фалиралият Милчев дето проигра на хазарт цялото си имущество и натрупа дългове В едно сдружение и с прочутата Персенгиева

  2. Всеки гласува по съвест Г-н Соколов ! А коментара Ви за Милчев е грозен и махленски ! Нека погледнем положителните качества на кандидатите независимо от партийната им принадлежност ! Успех на всички кандидати и нека ни помогнат Нови пазар да е град на мечтите ни !

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име