Полицията задържа 25-годишна жена, която отглеждала марихуана в гора край Търговище. Около 10,30 ч. вчера в дома на жената в града криминалисти са намерили и иззели 1,6 кг марихуана, съхранявана в кашони. При последващи действия по разследването е установено, че жената отглежда в гориста местност край Търговище още 11 растения с височина от 1,50 до 2 м всяко, които при извършен полеви наркотест реагират на наркотичното вещество канабис. Същите са иззети по надлежния ред.

Извършени са съответните огледи от дежурна оперативно-следствена група. Младата жена е задържана в РУ-Търговище за срок до 24 ч. По случая е образувано досъдебно производство за държане на високорискови наркотични вещества и за засаждане и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила/ от Наказателния кодекс по описа на областната дирекция на МВР-Търговище.

Действията по документиране на престъплението продължават и се извършват под надзора на прокурор от Районна прокуратура-Търговище.

Предстои 25-годишната жена от града да бъде привлечена към наказателна отговорност.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име