Асен Василев Киил Петков, сн. бТВ , Screenshot

Формацията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“ внесе за регистрация 6-членна депутатска листа в Шумен.

Водач на листата е Антония Димитрова /32 г./

Следват Октай Каврък, Йордан Йорданов, Хари Иванов, Галина Георгиева и Мария Топалова.

Листата на „Продължаваме промяната“ беше най-голямата неизвестна на тези избори в Шумен и до последния момент нито гражданите, нито политиците знаеха кой в Шумен стои зад проекта на двамата бивши министри

Антония Димитрова е млад и успешен начален учител – така я представя Антоний Димов в интервю за Радио Шумен по повод 5 октомври, ден на учителя.

Сн. Фейсбук

В последните 2 години Димитрова работи в 70-то Основно училище в София по програма „Заедно в час“. Има опит с образователна интеграция на деца от етническите малцинства и работа с отпаднали от образование. Работила е като журналист в Радио Шумен и в Екип 7 в Разград.

Завършила е „Журналистика“ в Шуменския университет и 7 години е работила като журналист – две години в Радио Шумен и 5 години във вестник „Екип 7“ в Разград. „Преди две години реших да направя един кариерен скок и станах част от програмата „Заедно в час“, която цели да осигури равен достъп до образование за всяко дете. По тази програма работя в София, работила съм и с изцяло ромски деца“, каза за Радиан.бг Антония Димитрова. По-късно тя е завършила и начална училищна педагогика в Пловдивския университет.

Тя се определя като „много хуманитарно насочен човек, общестевно ангажиран“. В Разград е била част от различни обществени съвети за образование и младежки дейности.

На въпроса как се е свързала с политическия проект „Промяната продължава“, Димитрова заяви: „Мен ме бяха препоръчали на г-н Кирил Петков и той лично ми се обади да ми предложи да бъда част от шуменската листа. Обмислих няколко дни дали изобщо да се занимавам с политика, защото нито един от хората в нашата листа не е бил член на партия, но приех, защото повярвах в целите им“.

Октай Каврък е финансов консултант, работи с международни компании, има частна фирма. Йордан Йорданов е софтуерен инженер. Хари Иванов е туроператор и превозвач. Галина Георгиева е инженер-агроном, има частна фирма. Мария Топалова е икономист, работи за чуждестранни компании.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име