Възпитаничката от СУ „Христо Ботев“ в Кубрат Арнел Кедик седна в стола на кубратския градоначалник, поемайки властта лично от кмета Алкин Неби. Представителите на Ученическия съвет от VIII-ми до XII-ти клас към най-голямото училище в общината приеха ролите на заместник-кметове и председател на Общинския съвет. Инициативата беше в рамките на Деня на отворените врати в общинската администрация по повод празника на българската община.

Постът на местния законодателен орган пое ученикът Мерт Аднан, а заместници на новия градоначалник за един час станаха Алис Селимова и Ния Данаилова. Сред присъстващите на срещата бяха също представители на общинската управа и администрация, както и ръководители на отдели, съобщиха от пресслужбата на Общината.

Денят започна с оперативка в Заседателната зала на Общинската администрация в лудогорския град. Лично от кмета Неби, председателят на местния парламент Хюсеин Юмеров и началникът на Отдел „Просвета и Култура“ Здравко Вутов приветстваха гостуващите ученици, като им обясниха какви са функциите на общината и на кмета, след което поканиха колегите си на разговори.

По време на заседанието бяха поставени въпроси за работата на администрацията и бяха разисквани най-различни теми от обществено значение. Бяха обсъдени също въпроси, свързани с безпризорните кучета в града, борбата с безработицата в общината и проектите по които работи администрацията. На всички въпроси, поставени от учениците, беше отговорено подробно и обективно.

„Да си кмет е огромна отговорност, която те лишава почти от личен живот. Трябва да носиш усещането за тази работа, а и да разбираш наистина хората, които са ти гласували доверие, защото хората изискват и ще продължават да изискват от теб. Успешната работа се гради с много труд и разбира се с много силен екип“, каза в заключение кметът Неби, след което, заедно с общинското ръководство, прикани учениците да споделят за проблемите си, а и да дадат препоръки.

Учениците посетиха кабинетите на кмета Алкин Неби и неговите заместници – Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, които обясниха в детайли как протича един техен работен ден и как се осъществява работния процес, който обичайно е натоварен с изключителна отговорност.

След срещата в сградата на Общината и въпреки проливния дъжд общинското ръководството, служителите на администрацията и ученици присъстваха на церемония по издигане на знамената на град Кубрат и Република България. След химна „Мила Родино“ кметът Алкин Неби отправи и поздравителен адрес.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име