Снимка Първо СУ „Свети Седмочисленици”

Кабинет 411 в Първо СУ „Свети Седмочисленици” в Търговище носи името на Румяна Радославова, съобщиха от училището. Тя беше сред най-изявените учители в гимназията, но почина внезапно миналата година.

Въпреки тленната загуба на любимия си колега, преподавателите от училището смятат, че тя продължава да живее сред тях и в знак на почит и уважение решиха да кръстят кабинета по География и икономика, в който преподаваше на нейно име.

На кратка церемония, която бе и помен по случай една година от кончината на Румяна Радославова, в кабинета се събраха нейни колеги и със сълзи на очи си припомниха дългия списък с постижения, които имат учителката и нейните ученици.

„Ние знаем колко прекрасен и всеотдаен човек беше Руми Радославова. Затова трябваше, този кабинет, в който тя скъта цялата си любов към географията и България да го наречем на нейно име”, сподели учителят по География Росица Станкова.

Керанка Петкова, учител по Български език и литература сподели, че няма слово, което може да опише какво е била Руми Радославова за колегите, приятелите, учениците и близките си.

„Мислила съм си, че няма на света поет, който може да опише празнота. Руми остави празнота. В душата ми зее огромна дупка и боли” , каза в кратко слово Керанка Петкова и допълни: „Руми беше светлина. Когато отлетя, там горе, където е светлината, застана още един лъч и засвети още по-ярко”.

Румяна Радославова е учител с тридесет и пет годишен стаж. Повече от двадесет години са в Първо СУ „Свети Седмочисленици”. Има множество национални отличия за постиженията си в преподаването. Многобройни са наградите на международно и национално ниво на нейните ученици.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име