Районна прокуратура – Разград ръководи досъдебно производство във връзка със случай на отказ от спазване на полицейско разпореждане и причинени материални щети по два патрулни автомобила и по три частни автомобила, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Вчера, при опит да бъде спрян за проверка лек автомобил „Пежо“, 48-годишният му шофьор не се съобразил с полицейските разпореждания, не спрял на подадения сигнал и продължил своето движение.

Тъй като създавал опасност за гражданите и другите участници в трафика, последвало полицейско преследване. Мъжът не се съобразил с многократните призиви да спре, не се впечатлил и от предупредителните изстрели във въздуха. Успял да причини материални щети на два полицейски автомобила, участвали в преследването, както и на още три превозни средства, собственост на други граждани. При гонката няма пострадали хора.

Действията на полицейските служители дали резултат и 48-годишният нарушител бил задържан. При направените тестове не била установена употреба на алкохол или наркотични вещества. Мъжът е задържан и настанен в специализирано болнично отделение.

Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Разград. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име