Протест на "Автомагистрали "Черно море" на пътен възел Белокопитово на 13 август

Министерството на регионалното развитие и благоустройството плати обещаните 9 млн. лв. на шуменската пътностроителна фирма „Автомагистрали – Черно море“.

Парите вървят към вървят към „Автомагистрали – Черно море“ от вчера, надявам се днес те да си ги получат, заяви по БНТ министър Виолета Комитова ден преди обявения протест на „Автомагистрали – Черно море“ пред МРРБ заради обещанието дружеството да получи до понеделник 9 млн. лв. от дължимите от държавата 37 милиона.

„Ние обещахме, но във връзка с някои административни неуредици, във връзка с някои проблеми, които те имат с договора, наддоговорени суми и прочие, загубихме повече време, отколкото предполагахме, обясни Комитова.

Междувременно от шуменската пътностроителна фирма обявиха, че тази сутрин по сметките на фирмата е получена обещаната сума и отменят организирания за утре протест в София.

Служителите на фирмата остават в протестна готовност и се надяват до края на седмицата да има окончателно споразумение с държавата за разплащане и на останалите 28 млн. лева, дължими за ремонта на магистрала „Тракия“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име