Христо Иванов дойде да подкрепи старта на предизборната кампания на Демократична България в Шумен.

„Имаме ясна цел – да наложим програма, която да даде възможност на България да направи голям скок в развитието си и след 5 години да бъде най-доброто място за живеене на Балканския полуостров“ – с тази амбициозна задача днес кандидатите на Демократична България дадоха старт на предизборната си кампания в Шумен. Листата на демократичното обединение се води от адвокат Полина Велчева, един от основните защитници на протестиращите граждани.

„В тази кампания влизаме с ясно поставена цел – след 5 години България да бъде най-доброто място за живеене на Балканския полуостров. Това е амбициозна цел, която включва не просто покачването на брутния вътрешен продукт, но и реформа в здравеопазването, сериозни инвестиции в образованието, модернизация на социалните услуги, опазване на околната среда, развитие на културата – всичко онова, която съставлява един живот с високо качество“, заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, който дойде в Шумен за старта на кампанията.

Той подчерта, че демократите имат ясна програма с конкретни мерки за нейното изпълнение. „Но най-ценното в Демократична България е нашият отбор. Хората в нашата листа тук в Шумен са показали, че са готови да работят за кауза. Те са доказали, че знаят, че могат и че не са се сетили сега да се грижат за България, а винаги са го правили, всеки на своя пост. И най-важното, те са отбор! Това не е група, събрана в последния момент. Ние дълго време работим заедно, учим се и това ще бъде фактор да привлечем още повече доверие“ – така Христо Иванов представи шуменската листа на Демократична България и изтъкна професионализма и гражданската ангажираност на кандидатите в Шумен. Съпредседателят на ДБ напомни, че демократичното обединение има солидно нарастване на подкрепата в региона за последните два избора. „Сега с Полина начело съм сигурен, че доверието към нас още ще се увеличи“, беше категоричен Христо Иванов. И изрази своята безрезервна подкрепа за водачката на листата. „Полина е наказателно-правен адвокат, човек, който с цялото си сърце се грижеше безкористно за арестуваните и репресирани протестиращи. Това е един млад професионалист и съм горд и щастлив, че можем да се поздравим с такъв водач на листата“, каза Христо Иванов.

Христо Иванов и Полина Велчева дадоха старт на кампанията в присъствието на членове и симпатизанти на Демократична България

„Откриваме кампанията в Шумен на 19 октомври, денят на българския лекар, затова искаме първо да честитим празника на медиците и да благодарим на българските лекари! Оценяваме техните усилия и всички трябва да им помогнем в тази тежка ковид криза“, с тези думи на благодарност към медиците Полина Велчева започна предизборната кампания в Шумен.

Адв. Велчева съобщи и новината за първото спечелено дело от протестиращите. „Вчера съдът обяви за невинен Иван Калчев, който беше обвинияем и подсъдим за протестите миналата година пред резиденция Бояна, когато главният прокурор беше събрал прокурорите на национално съвещание. Тогава колоездачът Иван Калчев беше душен, но въпреки това беше обвинен, че е нанесъл телесна повреда на полицай. Впоследствие беше задържан за 24 часа в 6-о РПУ. Вчера съдът категорично каза, че не извършено престъпление и се произнесе, че Калчев е невинен“, съобщи адв. Велчева.

Тя определи колегите си в листата на Демократична България като силен отбор и изрази увереност, че тази кампания ще бъде още по-успешна. Като основен приоритет на Демократична България тя определи запазването на младите хора в регионите, включително в Шумен. „Сега повечето млади хора гледат да напуснат не само малките градове, но и България. За да ги задържим тук, трябва да се осигурим такива възможности, че всеки да може спокойно да живее в един град и да се чувства добре. Това се постига с много мерки, това е нашата кауза“, подчерта Полина Велчева.

Полина Велчева вече получава задачи като бъдещ народен представител

Вторият в листата Васил Тодоров заяви, че е горд с водача на бюлетината. „Радвам се, че Полина прие да бъде наш водач и съм убеден, че шуменци ще имат в нейно лице един много смел, добре подготвен и образован защитник. Това за нас е гордост!“, каза Тодоров.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов изрази увереност, че след тези избори ще бъде съставено правителство. „Смятам, че наистана има съзряване, текат сериозни промени в политическата обстановка и над половината от политическите сили са нови формации. Надявам се, че сега в парламента всички ще разговаряме и ще стигнем до съгласие, че ГЕРБ и ДПС като носители на корупционния вирус трябва да останат карантинирани от властта. Надявам се, че с едно добре разписано и ясно коалиционно споразумение ще можем да съставим правителство, което да си постави амбициози цели“, коментира Христо Иванов и подчерта, че следващото правителство не трябва да е просто някакво правителство, а такова, което да даде онзи скок в развитието на България и регионите, за който Демократична България призовава.

Иванов смята, че в следващия парламент ще има и мнозинство за съдебна реформа. „Ако слушаме изявленията на останалите партии, съм умерен оптимист, че ще успеем поне в онази част от съдебната реформа, която не изисква конституционни промени. Но ще работим активно да привлечем и гласове за конституционни промени, така че да можем  да реформираме прокуратурата и да гарантираме правовия ред в страната. И както ни напомниха тук нашите поддържници – да направим лустрация. Дори отстраняването на ДПС и мрежите, които гравитират около Сарая, е елемент от лустрацията“, заяви Христо Иванов.

Адв. Гюлджан Сабриева дойде да подкрепи колегите си от ДБ

Демократична България издига шест кандидати в депутатската си листа за изборите на 14 ноември. Водачът – адвокат Полина Велчева, е един от основните защитници на протестиращите от миналото лято. Тя е родена в Нови пазар, омъжена с две деца – момиче на 11 години и момче на 5 години. Има собствено адвокатско дружество „Велчева и партньори“ в София. Заминава се с наказателно и административно право. Продължава да води делата на протестиращите в София за неправомерни арести и полицейско насилие. Полина Велчева е тясно свързана в Шумен. Учила е в СОУ „П. Волов“, била е активен спортист и с училищния отбор по хандбал е участвала на световно първенство в Унгария.

Втори в листата е местният лидер на ДСБ Васил Тодоров, следват Анета Георгиева, Димитър Милчев, Кръстю Баев и Костадин Деянов.

Пресцентър Демократична България

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име