Снимка архив Радиан.бг

В ранните часове днес започна изпълнението на предвидените основни ремонти дейности за подготовка за зимния сезон в Шумен, като към момента се изпълняват по предварително изготвения график, съобщиха от пресцентъра на водното дружество.

Заради плановите ремонти по довеждащия водопровод от днес до 8.00 ч. утре без вода са Шумен и селата Панайот Волов, Белокопитово, Дибич и кв. „Макак“.

Към 9:30 ч. Деривация „ Тича“ е източена, което означава, че довеждащият водопровод от разпределителна шахта „Преслав“ до помпена станция 1300 и напорният водопровод от помпена станция 1300 до напорен водоем 13000 са източени и в момента вече се извпълняват изкопни работи за разкриване на участъците, върху които ще се работи.

Градската водопроводна мрежа на Шумен все още се източва и за окончателното изпразване на системата ще бъде отворен пожарен хидрант в близост до градския пазар.

Вече се изпълняват ремонтни дейности на „Пети подем“, помпена станция „ Летището“ и местността „Сусурлука“. Изпразването на системата дава възможност за ремонт и подмяна на допълнителни елементи и съоръжения от мрежата, като пожарни хидранти, кранове и др.

Данни за актуалното изпълнение на планираните дейности ще бъдат съобщени в 15 часа. В случай на непредвидени обстоятелства, ще бъде публикувана съответната информация.

От ВиК – Шумен се извиняват за неудобството и благодарят на своите клиенти от Шумен за разбирането.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име