Владислав Панев и ген. Атанас Атанасов се срещнаха с членове и симпатизанти на ДБ в Шумен и подкрепиха листата, водена от адв. Полина Велчева

Съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов и лидерът на Зелено движение Владислав Панев посетиха днес Шумен, където се срещнаха с членове и симпатизанти на коалицията и изразиха своята подкрепа за кандидатите от депутатската листа и за нейния водач адвокат Полина Велчева. “Силно се надяваме, че и в 47-ия парламент ще имаме представител от Шумен, както имахме в предходното Народно събрание“, каза ген. Атанасов.

Той изрази увереност, че в новия парламент именно Демократична България ще бъде стабилизиращият фактор, който ще направи всичко необходимо да има мнозинство и правителство. „Защото най-сериозната криза днес е политическата криза. И трябва да направим всичко необходимо да извадим държавата от тази криза“, коментира ген. Атанасов и подчерта: Мнозинство и правителство – за това основно трябва да работим!

Адв. Полина Велчева разговаря с Владо Панев

„Очертава се статуквото на ГЕРБ и ДПС да има общо между 90 и 100  мандата, което означава, че останалите партии ще имаме 140-150 депутати. Това е абсолютно достатъчно за мнозинство и съставяне на правителство, просто трябва  да се споразумеем. Защото на всички е ясно, че зимата ще е тежка, и само редовно правителство може да реши идващите проблеми“, заяви съпредседателят на ДБ.

В тази връзка той подчерта, че основната задача на новия парламент ще бъде енергетиката. „Крайно време е да се намери национален консенсус за енергийна стратегия. Трябва да решим всички заедно какво ще развиваме в енергетиката“, каза ген. Атанасов. И припомни загубените 12 години при управлението на ГЕРБ. „През 2009 г. Борисов наричаше Белене „гьол“, след това пък достави там реактори, щеше да строи, после отиде до Козлодуй, и в крайна сметка за 12 години не направи нищо“, каза ген. Атанасов, според когото в енергетиката е задължително да има държавна регулация.

„Заради идващата тежка зима трябва да намерим единомислие и да направим обща управленска програма с малко, но ясни приоритети – енергетика, икономика, външна политика“, призова съпредседателят на ДБ.

Пресцентър Демократична България

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име