Снимка: iStock

РЗИ ще предостави днес безплатни антигенни тестове на лаборатории от област Шумен, включени в Националната здравно-информационна система. Поръчани са и допълнително 2 000 теста, които се очаква да бъдат получени днес, съобщиха от пресслужбата на Областната администрация.

От днес започват и съвместни проверки в област Шумен във връзка с изискването за наличие на „зелен сертификат“ за дейности за закрито, бе решено на работна среща при областния управител Валентин Александров за координиране действията на контролните органи.

В срещата участваха ръководители на институции, които са членове на Областния кризисен щаб и имат контролни функции съгласно заповедта на здравния министър.

В съвместните проверки ще участват представители на РЗИ, ОД на МВР, ОДБХ и на община Шумен. До понеделник ще бъдат давани предписания и разяснения във връзка с разпоредбите в заповедта, без да се налагат санкции. Планирано е контролната дейност и съвместните проверки на институциите да продължат и през следващата седмица.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име