Снимка МОН

Учениците в Шумен преминават на онлайн обучение от понеделник, 25 октомври, тъй като броят на заразените в общината е надскочил границата от 500 на 100 000 жители. Предложението за мярката е на Регионалното управление на образованието.

Днес РУО е изпратило писмо до всички училищни директори до 15 ч. да подготвят графици за преминаване към обучение в електронна среда на ротационен принцип.

Съгласно заповедта на здравния министър, се преустановяват присъствените учебни занятия на 50% от паралелките в училищата при достигната 14-дневна заболяемост между 500 и 750 души на 100 000 население. Присъственото обучение се осъществява по график, утвърден от министъра на образованието и науката.

От писмото на РУО става ясно, че достигнатата заболеваемост в община Шумен за периода 8-21 октомври е 516 на 100 000 души.

Това означава, че училищата минават на онлайн обучение на ротация, която ще се извършва на период от една седмица. Някои шуменски училища вече обявиха на фейсбук страниците си графиците за обучение от понеделник, за да могат родителите да имат повече време да се организират.

Графиците трябва да бъдат одобрени от министъра на образованието и науката

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име