Всяко дърво в центъра на Венец е облепено с плакати на Бейзатов. Снимки Радиан.бг

Предизборни плакати на втория в листата на ГЕРБ Илтер Бейзатов са заляли центъра на Венец, който иначе е традиционна крепост на ДПС. Почти всеки електрически стълб и всяко дърво по главната улица са украсени с лика на Бейзатов и номера на бюлетината на политическата му партия. Плакатите са прикрепени здраво към дърветата с метри тиксо, така че да не се махат лесно.

Никой обаче не се е засилил да ги маха, видяхме на място. Денят е петък, 5 ноември, работно време. Илтер Бейзатов ни гледа и призовава да гласуваме за него от всеки метър в центъра на Венец – плакатите му са пред входа на общината, пред администрацията на държавното горско стопанство „Паламара“, пред входа на Бюрото по труда и всички останали държавни и общински инстуции в центъра.

Не е ясно дали местните се страхуват да махнат пропагандата за Бейзатов или тихомълком го подкрепят, но едва ли местната общинска избирателна комисия е определила всеки стъбл, бор и бреза в района като места за предизборна агитация. Питаме в държавното стопанство „Паламара“ защо до входа им има предизборен плакат. Отговорят ни нещо в смисъл, че не е работа на горските да махат афишите. Може след това да са размислили и все пак да са разлепили плаката на Бейзатов.

Плакат на Бейзатов до входа на ДЛС Паламара

Макар че Илтер Бейзатов си е човек на ДЛС „Паламара“. Още от 2005 г. той е бил назначен в държавното стопанство като заместник-директор, после е станал лесничей, а от 2016 г. отново е заместник-директор на „Паламара“. Това показват документите от деловодството на Паламара. Бейзатов заема тази длъжност и досега, но този факт някак си остана встрани от медийното внимание. Бившият вече шеф на Паламара Гюнай Кадиров, който остана на този пост само три месеца, се опитал да уволни Бейзатов, но така и не успял да му връчи заповедта, защото заместник-директорът първо бил в болнични, после в неплатен отпуск, а сега е в отпуск заради предизборната кампания. В крайна сметка Бейзатов си стои на поста заместник-директор на Паламара, а уволнен се оказа самият Кадиров.

Колко е силно влиянието на фамилията на Бейзатов във Венец показват и разлепените навсякъде плакати, които никой не смее или не иска да махне. Човек от нашата група започна да сваля афиша пред една от държавните служби, което веднага предизвика интереса на местните служители – поне 5-6 човека излязоха от сградата, за да гледат кой премахва плакатите на Бейзатов.

Така изглежда главната улица на Венец

На последните парламентарани избори на 11 юли в община Венец категорично спечели ДПС. В трите секции в общинския център ДПС води на ГЕРБ в пъти. В едната секция гласовете за ДПС са 327, а за ГЕРБ – 65. В другата съотношението е 63 на 11 в полза на ДПС, а в третата – 70 на 8, пак в полза на ДПС. В тази секция, с номер 17, няма пусната бюлетина за нито една друга партия, освен за ДПС и ГЕРБ. Подобни са резултатите и в селата от общината – гласовете се поделят между ДПС и ГЕРБ, в съотношение две или три към едно за партията на почетния председател Доган.

Затова е странно, че в бастиона на ДПС по главната улица и пред държавните и общински институции нямаше нито един плакат на ДПС. Освен ако Делиорманът не е разпределен по негласни споразумения между двете партии ДПС и ГЕРБ, както твърдят местни хора.

Дияна Желязкова

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име