И другият съпредседател на Демократична България – ген. Атанас Атанасов, подаде оставка като лидер на ДСБ заради лошите изборни резултати. Това стана малко след като Христо Иванов обяви на живо във Фейсбук, че подава оставка като председател на Да, България и поема отговорността за резултатите на изборите.

„Сърдечно благодаря на хората, дали своя глас за Демократична България, на кандидатите ни в листите, на доброволците и на всички активисти за всеотдайната и безкористна работа. Въпреки положените усилия резултата ни на тези избори е слаб, за което поемам личната си отговорност“, написа във Фейсбук Атанас Атанасов.

Той допълва, че ще свика Национално събрание на ДСБ за избор на председател и национално ръководство. „В трудни моменти като този е необходимо да се прояви устойчивост и национална отговорност. Заедно с другите лидери на Демократична България сме длъжни и ще защитим интересите на избирателите на обединението, което единствено е способно ефективно да отстоява каузите, които изповядваме. То трябва да бъде запазено и развито. Изказвам искрена благодарност на колегите от Председателския съвет на Демократична България за съвместната ни работа. За мен е чест да сме от един отбор!“, заяви ген. Атанасов.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име