Сн. ОДМВР

Четвърта група от 12 мигранти са задържани тази сутрин край Шумен, съобщиха от полицията. Всички са мъже на възраст до 20 години.

Те са забелязани около 7,30 ч. сутринта в крайпътна канавка между Дивдядово и село Мараш. На място са насочени полицейски екипи. Установени са 12 чужди граждани без документи, по техни данни от Афганистан. Към момента се установява самоличността и възрастта им. По първоначални данни всички са мъже до 20-годишна възраст.

Първата група от 13 мигранти беше задържана на 11 ноември до митницата в Шумен на бул. Ришки проход. След това бяха задържани още две групи по 19 и 16 души, всички мъже. Така до момента общият брой на задържаните нелегални мигранти в Шумен е 60 души.

Районната прокуратура в Шумен образува срещу мигрантите бързи полицейски производства по чл. 279, ал. 1 от НК, за незаконно преминаване на границата на Република България. наложените досега присъди са една година лишаване от свобода условно, с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 200 лева за пълнолетните, и 6 месеца лишаване от свобода условно с 2 години изпитателен срок за непълнолетните.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име