Румен Радев с първо изявление след изборите. Сн. скрийншот бТВ

„Новият парламент няма право на грешка, защото хората няма за простят“ – това заяви избраният за нов петгодишен мандат президент Румен Радев в официалното си изявление след излизането на първите прогнозни резултати. Държавният глава предупреди, че новото Народно събрание, излъчено сред трети избори в рамките на година, трябва да излъчи правителство, което да води страната.

„Очакванията на обществото са, че трябва да се види отчетливо политическо мнозинство, което да предприеме незабавни реформи в съдебната система, да вземе отлагани с години решения“, заяви Румен Радев. И подчерта, че борбата с пандемията е един от приоритетите.

Според прогнозните резултати, Румен Радев печели изборите с огромна преднина и два пъти по-висок резултат от този на опонента си Анастас Герджиков. „Това е победа на взаимното ни доверие, на солидарното ни чувство, че заедно можем да успяваме“, каза Радев в първото си изявление пред журналисти в НДК.

„Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото старо, не се потвърдиха. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя, въпреки огромните пари, инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха ежедневно с фалшиви новини и режисирани скандали. България издържа този изпит на демокрация. Не се поддаде на опитите да се посее етническо разделение“. посочи още президентът.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име