Митко Стайков. Сн. Фейсбук

Бившият областен управител на Търговище и депутат в краткото 45-то НС Митко Стайков напуска ПП ГЕРБ и поста си на общински председател на партията в Омуртаг. Това съобщи самият той с изявление във Фейсбук

Стайков обвинява за оставката си кмета на Търговище Дарин Димитров, с когото твърди, че има дълбоки различия за политиките, водени на местно ниво.

Ето какво пише Стайков в социалната мрежа: „Уважаеми приятели, Искам да Ви съобщя едно свое добре обмислено решение – оттеглям се от членството си и от позицията на общински ръководител на ПП ГЕРБ – Омуртаг.

Дълбоките различия, които имам с водените политики на место ниво от областния координатор на ПП ГЕРБ д-р Дарин Димитров са непреодолими и няма как да продължим да работим заедно в тази политическа партия. Чувствам се удовлетворен и смятам, че съм изпълнил дълга си към всички на които съм успял да помогна.  Затова оставам верен на себе си и ще продължа да помагам с каквото мога. Бъдете здрави“.

Стайков беше областен управител на Търговище от 2009 до 2013 г. при първото правителство на Борисов. През 2011 г. той прибира най-големия бонус от всички останали областни управители в страната, 4920 лева над заплатата си, посочва Уикипедия. След това Стайков за втори път беше назначен за областен управител на Търговище и заемаше този пост от 2017 г. до март 2021 г.

Коментари

коментар

1 Коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име