78 са новите случаи (38 жени и 40 мъже), регистрирани в Единния информационен портал, за изминалото денонощие в област Шумен. С тях броят на заразените от началото на пандемията е 14 251.

От новите случаи са регистрирани момченце на 1 г. от Плиска, момиченце на 3 г. от Янково и момче на 7 г. от Шумен. Най-възрастните новорегистрирани за вчера са две жени на 85 г. от Стан и от Шумен.

36 от заразените са жители на град Шумен, а останалите са: 10 от Нови пазар, 6 от Каспичан, 5 от Велики Преслав и по 3 от Дибич и Смядово. От Плиска са двама, а по един има в Благово, Долина, Златна нива, Ивански, Илия Блъсково, Имренчево, Лозево, Правенци, Стан, Тодор Икономово, Царев брод, Черни връх и Янково.

Към 00 ч. на 23 ноември пациентите, настанени в COVID отделенията на МБАЛ – Шумен са 177. Приети за болнично лечение през вчерашния ден са 20 души, а изписаните пациенти са 13. В Детско отделение се лекуват 5 деца под 18 г. – вчера е прието за лечение едно дете на 3 г.

В сектора за лечение на пациенти с COVID-19 към Комплексния онкологичен център има 15 пациенти. В МБАЛ – Шумен с адрес в гр. Нови пазар към момента са 36 пациенти.

В интензивно отделение са настанени четири пациенти, от които трима са в тежко състояние.

През вчерашният ден са починали седем пациенти – 5 жени на възраст 44 г., 74 г., 75 г., 78 г. и 85 г., както и двама мъже на 61 г. и 70 г.

Имунизационна кампания

За вчерашният ден в област Шумен са поставени 267 дози ваксини. Общо поставените дози по данни на Единния информационен портал са 65 259 за областта, а броят на лицата със завършен ваксинационен курс е 33 370. Лицата с поставена бустерна доза (реваксинация) са 1 134.

РЗИ – Шумен напомня, че на интернет страницата www.rzi-shumen.net своевременно се публикува актуален график за работа на всички разкрити до момента имунизационни кабинети за областта. Имунизациите се правят с всички налични ваксини в РЗИ – Шумен: на „Пфайзер“„Модерна“ и „Янсен“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име