Мигранти от първите задържани групи бяха транспортирани към бежански център. Сн. ОДМВР

Още една група мигранти е била задържана тази нощ от полицията в Шумен. Малко преди полунощ на 23 ноември в дежурната част на областната дирекция е приет сигнал, че на входа на града са забелязани младежи със съмнително поведение. На място веднага са насочени полицейски екипи.

Установени били петима младежи, на видима възраст между 16 и 18 години, чужди граждани, без документи за самоличност. Пред униформените казали, че са от Афганистан.

Задържани са за срок за 24 часа в полицейското управление в Шумен за установяване на самоличност. Образувани са бързо производства за извършени престъпление по чл. 279 ал. 1 от НК. Малко по-късно са преведени в ОС „ИН“- Шумен.

Това е седмата група нелегални мигранти, установена през този месец в областта.

Първата група от 13 мигранти беше задържана на 11 ноември до митницата в Шумен на бул. Ришки проход. След това бяха задържани още две групи по 19 и 16 души, всички мъже. Няколко дни по-късно четвърта група от 12 мигранти бе задържана между Дивдядово и село Мараш, а в понеделник още две групи по петима души бяха открити край Смядово и с. Радко Димитриево.

Прокуратурата в Шумен образува срещу мигрантите бързи полицейски производства за незаконно преминаване на границата на Република България и някои от тях вече получиха условни присъди.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име