Сн. ОДМВР

Още една група мигранти е била задържана тази сутрин в Шуменско. 10 души са били установени на разклона за с. Васил Друмево малко преди 8 часа днес. Това е осмата група през този месец в областта. Общият брой на задържаните на територията на област Шумен нелегални мигранти вече е 85.

Припомняме, че първата група от 13 мигранти беше задържана на 11 ноември до митницата в Шумен на бул. Ришки проход. След това бяха задържани още две групи по 19 и 16 души, всички мъже. Няколко дни по-късно четвърта група от 12 мигранти бе задържана между Дивдядово и село Мараш. В понеделник още две групи по петима души бяха открити край Смядово и с. Радко Димитриево, а малко преди полунощ във вторник на входа на града бяха задържани петима младежи, на видима възраст между 16 и 18 години. Пред униформените казали, че са от Афганистан.

Прокуратурата в Шумен образува срещу мигрантите бързи полицейски производства за незаконно преминаване на границата на Република България и някои от тях вече получиха условни присъди.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име