„Психологическият момент да останеш сам със себе си цели пет часа наистина е тежък“ – това заяви Иван Борисов, студент по компютърни науки в Софийски университет и възпитаник на школа „А и Б“, който тази година участва в Международния есенен турнир по информатика не като състезател, а като ръководител на българския неофициален отбор старша възраст „Шумен-Ямбол“.

Борисов обясни,че когато се състезаваш, се интересуваш само от собственото си представяне, но това коренно се променя когато влезеш в ролята на Тийм лидер. „Като ръководител се стараеш да помогнеш на всички състезатели, давайки им съвети, които да ги улеснят и да им помогнат“, завърши Иван Борисов.

Веселин Матеев, член на Техническия комитет на състезанието коментира, че към момента няма проблеми в компютърното осигуряване и всичко е протекло гладко и с успешно приключване на първия състезателен ден от Международния есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“.

Бисерка Йовчева

„През състезателната система BOS, която работи безотказно и чийто автор е шуменецът Петър Петров, бе осъществен и превода на задачите“, каза Бисерка Йовчева и допълни, че тази година авторите са изготвили проблеми, които надминават миналогодишните задачи по информатика.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име