Сн ОДМВР

Малко преди 21 ч. на 26 ноември екип на пътна полиция, който осигурявал безопасността на движението на бул. “Славянски“ в Шумен, подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил Пежо 306. Водачът не спрял и продължил. Пътните полицаи го последвали, като на бул.“ Симеон Велики“ близо до магазин Биохимия му подали сигнал от служебния автомобил за спиране.

Шофьорът отново не изпълнил разпореждането и продължил да се движи, като увеличил скоростта си на движение. На светофарна уредба на кръстовището с ул. “Алеко Константинов“ преминал на червен сигнал на светофара. Полицаите го последвали и установили, че създал рискова ситуация при разминаване с друг автомобил на кръговото кръстовище до Практикер.

На кръстовището на бул. “Симеон Велики“ и път I-7 шофьорът напуснал пътното платно и се ударил в дървета. При извършената на място проверка станало ясно, че водачът, 35-годишен шуменец, управлява след употреба на алкохол. Не носил в себе си свидетелството си за управление на МПС, а автомобилът бил със служебно прекратена регистрация и нямал сключена  застраховка „Гражданска отговорност“.

Дрегерът отчел 1,54 промила. Мъжоът отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име